ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 27/4/1987

ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Λεμεσός Κύπρου

ΘΕΣΗ: Βοηθός Προπονητή

ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΑΠΟ: 2018

ΣΠΟΥΔΕΣ: Ιδιωτική Σχολή “Palladio”, Leeds Metropolitan University, BSc (Hons) - Sport and Exercise Science, UEFA A

Ο Αντώνης Ιωάννου είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα του Εργοτέλη και στενός συνεργάτης του Νίκκι Παπαβασιλείου. Ήταν στο πλευρό του Παπαβασιλείου τόσο στη Σλόβαν Μπρατισλάβας όσο και στην ακαδημία ποδοσφαίρου “Nikki Papavasiliou Football Academy”. 

Είναι απόφοιτος του Leeds Metropolitan University, στον τομέα Αθλητισμού και Άσκησης, με 8ετή επαγγελματική εμπειρία ως προπονητής ποδοσφαίρου σε ομάδες της Κύπρου. 

Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί και στην ανάλυση αγώνων ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής ανάλυσης του παιχνιδιού και στις 5 πτυχές ενώ παράλληλα εξειδικεύεται στην βελτίωση και την εξέλιξη των τεχνικών χαρακτηριστικών των παικτών (ball mastery, 1v1, 2v2, Passing & Receiving και Finishing). 

Ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στην Ακαδημία ποδοσφαίρου “Milenco Spoljaric” (2010-11) ενώ στην συνέχεια ανέλαβε την ομάδα Κ-13 (2011-12) του ΑΠΟΕΛ. Τη σεζόν 2012-13 ήταν βοηθός προπονητή στην ομάδα Κούρης Ερήμης στην Κύπρο. Από τον Αύγουστο του 2012 ως τον Αύγουστο του 2013 ανέλαβε προπονητής στην ομάδα Κ-15 του ΑΠΟΕΛ και από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Αύγουστο του 2014 ήταν προπονητής στην ομάδα Κ-17 του ΑΠΟΕΛ. 

Είναι κάτοχος των διπλωμάτων της UEFA, έχοντας φτάσει μέχρι και το UEFA A.