Άσχημη μέρα η σημερινή για τον Εργοτέλη ο οποίος γνώρισε την ήττα στην Καλαμαριά από τον Απόλλων Πόντου με σκορ 3-0 χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι κιτρινόμαυροι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 30’ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ολαϊτάν ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Κυβελίδη στο 57' για να διαμορφώσει ο Σουντουρά στο 83' το τελικό 3-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα μας στο 73' έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κοιλιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τέλος του παιχνιδιού

Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων

85' ο Δημητριάδης αντί του Σουντουρά 

83’ 3-0. Ο Αμαραντίδης  από τα αριστερά, έβγαλε ωραία την μπαλιά στον Σουντουρά, ο οποίος με δυνατό σουτ  τριπλασίασε τα τερματα της ομάδας του.

74'  Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα ο Μπάμπης αντί του Γ. Καλαϊτζίδη

73'  Αποβολή για την ομάδα μας. Ο Κοιλιάρας σταμάτησε με το χέρι αντεπίθεση του Κυβελίδη και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και εν συνεχεία την κόκκινη.

65' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο προπονητής της ομάδας μας Νίκκι Παπαβασιλείου. Στο παιχνίδι μπαίνει ο Μπουτσάκης αντί του Λαμπάκη.

62’ Κίτρινη κάρτα στο Χασομέρη.

61' Δεύτερη αλλαγή από Εργοτέλη με τον Κουατένγκ να μπάινει στο παιχνίδι στην θέση του Καπνίδη.

57' 2-0.  Οι γηπεδούχοι διπλασιάζουν τα τέρματα τους. Ο Μπρίτο έδωσε στον Χασομέρη από τα δεξιά, ο οποίος έβγαλε εξαιρετική σέντρα για τον Κυβελίδη, ο οποίος έκανε με τη μία το σουτ, η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

49' Αλλαγή και για τους γηπεδούχους ο Κυβελίδης μπαίνει στην θέση του Ολαϊτάν.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με μια αλλαγή για την ομάδα μας στην θέση του Μαζουλουξή πέρασε ο Ροβίθης. 

Λήξη του πρώτο ημιχρόνου και την ομάδα μας να είναι πίσω στο σκορ μετά απο το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ολαϊτάν. 

Ένα λεπτό καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο δείχνει ο διαιτητης από την Ξάνθη

42' Κίτρινη κάρτα στον Πουρτουλίδη επειδή εκτέλεσε πιο γρήγορα το φάουλ!

40’ Κίτρινη κάρτα στον Καπνίδη και στον Μπρίτο 

36’ Κίτρινη κάρτα στον Κοιλιάρα 

29' 1-0. Ο Γεωργιάδης σέντραρε, ο Μαζουλουξής κράτησε τον Ολαϊτάν και ο διαιτητής Τσοπουλίδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ολαϊτάν το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. 

27' Σουτ του Κοιλιάρα από αριστερά απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. 

Η ομάδα μας προσπαθεί να "χτυπήσει" κυρίως με αντεπιθέσεις.

20' Ωραίο σουτ από τον Αντώνη Καπνίδη ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε άουτ την μπάλα.

18' Ο Απόλλων προσπαθεί να πιέσει απο τα πλάγια. Σεντρα του Αμαραντίδη απο αριστερά ο Σουντουρά έκανε την κεφαλιά η μπαλα έφυγε ψηλά άουτ.  

15' Ενα φάουλ σε πολύ καλή θέση για τους γηπεδούχους. Εκτέλεσε ο Μπρίτο, ο Βλάχος έπιασε την κεφάλια που πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσιμήτρου.

Δεκάλεπτα παιχνιδιού χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Ισορροπημένο το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά για τους παίκτες και των δυο ομάδων. 

Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού.

Ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του πρώην προέδρου του Απόλλωνα, Σταύρου Λαζαρίδη, αλλά και του πρώην παίκτη της ομάδας, Χρήστου Καλλιμάνη.

Οι δυο ομάδες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν το παιχνίδι

Διαιτητής του παιχνιδιού είναι ο κ. Τσοπουρίδης  από την Ξάνθη με βοηθούς τους κ.κ.  Εμπλιούκ, Κηλικιώτης επίσης από την Ξάνθης

Απόλλων Πόντου ( Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Πάτας, Σουντουρά (86’ Δημητριάδης), Γεωργιάδης, Μπρίτο, Πουρτουλίδης, Αμαραντίδης, Χασομέρης, Καλαϊτζίδης (74’ Μπάμπης), Βλάχος, Ολαϊτάν (49’ Κυβελίδης).

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Λαμπάκης (65’ Μπουτσάκης), Οικονόμου, Μαζουλουξής (46’ Ροβίθης), Μπάτζιος, Μπρους, Κοιλιάρας, Τσέλιος, Μπρουσέλης, Ιατρούδης, Καπνίδης (61’ Κούατενγκ).

Αναπληρωματικοί: Καλογεράκης, Γροντής, Μπουτσάκης, Ροβίθης, Bahanack, Kwateng, Cacurri.